Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

Vitaly Pisarenko - Piano

Musici: Instrumentaal NL

AULOS begeleidt en ondersteunt musici op een transparante, zakelijke manier en handelt met evenveel hartstocht als de passie van de artiest.

Vitaly Pisarenko - Piano

Ann Geerts

NEW YORK TIMES  - Vitaly Pisarenko is an "...Immensely gifted pianist...with prodigious technique, myriad shadings and scrupulous accuracy..."

De Russische pianist Vitaly Pisarenko werd als jonge 21-jarige virtuoos in april 2008 uitgeroepen tot Eerste Prijswinnaar van het 8ste Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. -Zijn drukke tournee voert hem nog tot 2013 over de hele wereld.Op 6-jarige leeftijd trad Vitaly voor het eerst op voor publiek. Na zijn eerste muziekopleiding aan de muziekscholen van Kiev en Kharkov begon hij in 2005 een studie aan het Staatsconservatorium van Moskou, waar hij les kreeg van professor Yuri Slesarev. Tegelijkertijd begon hij aan een postacademische opleiding aan het Rotterdamse Conservatorium Codarts bij Aquiles Delle Vigne.Vitaly heeft recitals gegeven en is als solist opgetreden met orkesten in Oekraïne, Rusland, Italië, Macedonië, Oostenrijk en Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Polen, Zwitserland, Engeland, Litouwen, Indonesië, China, Mexico en de Verenigde Staten.

Als onderdeel van de prijzen die hij won tijdens verschillende concours, met name de 3de Prijs, Publieksprijs en Speciale Prijs van Fazil Say tijdens het 5de Liszt Concours in Weimar in 2006, werd Vitaly uitgenodigd op te treden in Japan, Australië, Zuid-Korea en Turkije. In 2007 nam hij deel aan de integrale uitvoering van pianostukken van Ravel in Rotterdam tijdens de Codarts Ravel Pianomarathon.

In 2008 concerteerde  Vitaly Pisarenko  in meer dan 25 landen waaronder optredens in Duitsland, Italië, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië, Noorwegen, België, Litouwen, Indonesië, Brazilië, Argentinië, Chili, Colombia , Ecuador, China, Japan, Zuid-Korea, Mexico en de Verenigde Staten en was hij onder meer te gast bij het Basilica Festival van Vlaanderen, het Piano Pic Festival in Zuid-Frankrijk, de Berlin International Music Festival & Academy, het Delft Chamber Music Festival, het Grachtenfestival in Amsterdam en het Busoni Festivalin Bolzano. In oktober 2008 speelde Vitaly met het Franz Liszt Chamber Orchestra in Boedapest Concerten bij het Beethoven Festival in Warschau (met het Nationaal Philharmonisch Orkest van Polen), het Vilnius Festival, de MUSICA et POETICA concertenreeks, het International Keyboard Institute & Festival in New York en Europese Liszt Nachten in Liszt-steden als Boedapest, Weimar, Bayreuth en Raiding bezorgden hem een zeer druk bezet agenda. 

In 2009 maakte Vitaly een uitgebreide tournee met het Noord-Nederlands Symphonisch Orkest, met het Poolse Nationaal Philharmonisch Orkest op het Beethoven Festival in Warschau, en met het Moscow Symphonisch Orkest in het Ushuaia Festival in Argentinië. In datzelfde jaar maakte hij een internationale tournee met het Heath Quartet, winnaars van het TROMP International Music Competition.Hij hér-opende met Rachmaninoff's Paganini Rhapsody het concertgebouw De Doelen in Rotterdam. Verder nam hij deel aan de Europese Liszt Nachten- tournée uitgevoerd op het Vilnius Piano Festival en Zuid-Afrika. In 2010 speelde Vitaly in Shanghai tijdens de World Expo en toerde met het Rachmaninov Concerto No. 4  ism het Gelders Orkestin Nederland.

In 2011 werd Vitaly uitgenodigd naar Japan voor een uitgebreide tournee met het Brno Philharmonic Orchestra waar hij verscheidenen pianoconcerto's en pianorecitals bracht in oa Tokio Opera City en Sumida Triphony Hall,Minato-Mirai hal (Yokohama).In 2012 maakte Vitaly zijn debuut in Teatro Colon (Buenos Aires), de Musikverein (Wenen), De Singel (Antwerpen) en The Palace of Arts (Boedapest), evenals een tour in China met inbegrip van voorstellingen in het NCPA in Beijing en de Shanghai Concert Hall. Hij nam ook deel aan de Internationale F.Liszt Piano Academy in Duitsland met lessen olv Elisabeth Leonskaja.. In Utrecht speelde hij met Heath Quartet voor de 'Conference of World Federation of International Music Competitions (WFIMC)'.
Sinds september 2012 studeert Vitaly aan de Royal College of Music in Londen,bij professor Dmitri Alexeev. Vitaly voltooide zijn Master diploma met onderscheiding in 2014 en studeert momenteel voor een Artist Diploma en een Emma Rose Scholar ondersteund door een Kenneth en Violet Scott Award.Vanaf 2012 volgt hij ook  lessen aan de Piano Academy "Incontri col Maestro" in Imola, Italië. bij  Professor Boris Petrushansky .
In 2013 maakte Vitaly zijn debuut in Zuid-Korea met een bijzonder optreden op het Seoul Arts Centre met het KBS Symphony Orchestra. Hij vervulde een glansrol bij verscheidene prestigieuze festivals waaronder de International F. Chopin Piano Festival in Duszniki (Polen), de Euro Music Festival in Halle (Duitsland), Het Grachtenfestival (Amsterdam) en het Diaghilev Festival (St. Petersburg).

In 2014 keerde hij terug naar België voor de uitgebreide tournée van het concerttheater "De Biecht van Liszt" met een acteur Warre Borgmans.Onderweg werd hij opnieuw veelvuldig gevraagd voor het uitvoeren van solo-recitals en concerten met orkest in de Verenigde Staten, Italië, China en het Verenigd Koninkrijk (Cadogan Hall, St. John's Smith square, Elgar Room van Royal Albert Hall onder anderen).

Hoogtepunten van zijn prestaties in het seizoen 2016-2017 zijn recitals en concerten met orkesten in Israël, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk, België, Zwitserland en Bulgarije.

In 2018 treedt Vitaly intensief op in het Verenigd Koninkrijk, en is hij te zien in de Oxford Piano Series, BMS York, Champs Hill, Erin Arts Centre (Isle of Man), Manchester (met solisten van Manchester Camerata) en Hatchlands.Ook optredens in Londen voor de Chopin Society , St Martin in the Fields, Parliament Chambers, Chelsea Arts Club en in Cadogan Hall met de London Mozart Players staan gepland . Internationale hoogtepunten van 2018-2019 zijn onder meer uitvoeringen in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Mexico, Turkije (Istanbul Recital Series), China (het stadhuis van Hong Kong) en een Zuid-Afrikaanse tournee.

Momenteel doctoreert Vitaly Pisarenko rond de 19de eeuwse Russische pianist , dirigent en componist Anton Grigoryevich Rubinstein.

Concerti

W.A. Mozart               Concerto No.23 K. 488 in A Major
                                 Concerto No.27 K. 595 in B Flat Minor

L.V. Beethoven         Concerto No.2 in B Flat Major
                                 Concerto No.3 in C Minor
                                 Concerto No.4 in G Major

J. Haydn                   Concerto in D Major

F. Mendelssohn        Concerto No.1 in G Minor

F. Liszt                      Concerto No.1 in E Flat Major
                                 Concerto No.2 in A Major
                                 Totentanz
                                 Malédiction S121

C. Saint-Saëns          Concerto No. 2 in G Minor

J. Brahms                 Concerto No. 1 in D Minor

P. Tchaikovsky          Concerto No.1 in B Flat Minor

S. Rachmaninov       Concerto No.2 in C Minor
                                 Concerto No.3 in D minor
                                 Concerto No.4 in G Minor
                                 Paganini Rhapsody

S. Prokofiev              Concerto No.2 in G Minor

R. Strauss                 Burleske