Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

About Aulos over music management muziek.jpeg

Over AULOS

AULOS ondersteunt en begeleidt musici en ensembles in hun organisatie en promotie. Als intermediair tussen organisator en musici.

Music is the universal language of mankind
— Henry Longfellow

Met een eindeloze passie voor muziek, biedt AULOS een gevarieerde waaier aan musici in het klassieke genre aan, en projecten waarbij muziek een plaats krijgt naast theater, kunst en dans.

Artist & projectmanagement

AULOS biedt een uitgebreid totaalpakket aan managementactiviteiten aan, waardoor de artiest zich onbekommerd kan toeleggen op  de artistieke input , het creëren en performen. Zakelijke beslommeringen en/of administratieve verplichtingen worden overgenomen.
Variërend van netwerken met nationale en internationale concertorganisatoren, het opmaken en opvolgen van contracten, tot het begeleiden van promotionele activiteiten, CD-opnames , subsidiedossiers samenstellen enz….
Daarbovenop wordt het imago van de artiest zorgvuldig bewaakt en kan hij/zij dankzij zorgvuldig opgebouwde perscontacten rekenen op media-aandacht of publiciteit.

AULOS werkt aan een gevarieerd portfolio van getalenteerde artiesten, die ofwel jong maar zeer beloftevol zijn, ofwel reeds aan de absolute top staan. De artiesten kunnen individueel of in combinatie met elkaar ingezet worden.
Bij AULOS bent u aan het juiste adres voor een interessant, gedifferentieerd  muzikaal aanbod. Een boeiend, klassiek repertoire wordt aangeboden, evenals transdisciplinaire projecten waarbij klassieke muziek een plaats krijgt naast  theater, zang en dans. 
Wij boeken en promoten solisten, ensembles en orkesten binnen uiteenlopende muziekgenres, zoals kamermuziek, jazz, contemporary music, oude muziek, wereldmuziek,…

Teamspirit

Marjan Hellraeth richtte AULOS op in 2011 als spin-off van Musica et Poetica, een vzw die zich sinds 2003 toelegt op de organisatie van huiskamerconcerten in Vlaanderen. Een uitzonderlijk format waarvan het succes tot op vandaag nog steeds aanhoudt! In 2015 kwam Ann Geerts het team versterken. Dankzij haar jarenlange ervaring binnen de evenementenbranche, en haar organisatorische en administratieve competenties, is de expertise die AULOS in huis heeft nog toegenomen.

Marjan en Ann dragen openheid, transparantie en persoonlijk contact hoog in het vaandel. Kwaliteit, efficiëntie en vertrouwen zijn waarden die dagdagelijks nagestreefd worden. Deze betekenisgevende idealen, gekoppeld aan een tomeloze inzet en gedrevenheid, maken van AULOS een geapprecieerde partner in een snel veranderende cultuurwereld.

Marjan Hellraeth 

Marjan Hellraeth 

Aulos music management muziek.jpg
MP  concerts@home.PNG

MUSICA ET POETICA

Marjan Hellraeth begon in 2003 met het organiseren van concerten en woordvoorstellingen in de besloten gezelligheid van de huiskamer onder de naam MUSICA et POETICA.

MUSICA et POETICA vzw wil een steunpunt zijn voor jong virtuoos talent, kwalitatieve kunstbeoefening stimuleren én die naar plekken halen waar ons hart het meest wordt geraakt. De toeschouwer geniet van begeesterende uitvoeringen op professioneel niveau in een bijzonder kader.

Meer info over MUSICA ET POETICA.

What's in a name?

De aulos is een blaasinstrument uit de Oud-Griekse en de Oud-Egyptische muziek. Het woord αὐλός had in het Oudgrieks oorspronkelijk de betekenis van buis, maar werd volgens de klassieke lexica ook gebruikt om te verwijzen naar een fluit, een klarinet, of een trompet.  

De oudste afbeelding van een aulos die gevonden is, stamt uit de 30e eeuw v.Chr., en is afkomstig van de Cycladische beschaving. Ze werden daar gebruikt vanaf ongeveer de 28e eeuw v.Chr. en legden de basis voor de typische Egyptische muziek.