Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

Kacper Nowak - Cello

Musici: Instrumentaal NL

AULOS begeleidt en ondersteunt musici op een transparante, zakelijke manier en handelt met evenveel hartstocht als de passie van de artiest.

Kacper Nowak - Cello

Marjan Hellraeth

"Kacper Nowak is a most gifted young cellist with exceptional technical attributes and a very natural and unmannered approach to music." - Gary Hoffman

Kacper Nowak werd in Polen geboren en begint op zijn achtste cello te spelen. Een jaar later is hij laureaat van de Liezen Wedstrijd in Oostenrijk. Hij volgt les bij Danuta Taczanowska aan de Fryderyk Chopin School in Poznan.

Hij behaalt tal van prijzen op verschillende nationale en internationale wedstrijden en wordt lid van de nationale stichting voor hoogbegaafde kinderen. In 2005 wint hij de Eerste Prijs op de wedstrijd van Sint-Pieters-Woluwe in Brussel, om het volgende jaar te starten bij Didier Poskin. 

In 2010 zet hij zijn opleiding verder bij Maria Kliegel in Keulen. Hij behaalt de Eerste Prijs Van Cutsem en Fely Waselle. Daarna studeert hij verder bij Justus Grimm aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en behaalt hij in 2012 de Grote Prijs Edmond Baert. In 2014 beëindigt Kacper zijn master en krijgt hij de Nederlandse Oranjebeurs.

Hij neemt deel aan masterclasses met grote musici zoals Gérard Caussé, Walter Grimmer, Boyan Vodenitcharov, France Springuel, Gautier Capuçon, Quatuor Danel, Jean-Guihen Queyras en Natalia Gutman.

Sinds september 2014 vervolmaakt Kacper Nowak zich aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder leiding van Gary Hoffman.

In 2015 wint hij zowel de Eerste Prijs als de Publieksprijs op de Ottoboni - I solisti wedstrijd, en in september van datzelfde jaar wordt hij laureaat op de Internationale Johannes Brahms Wedstrijd in Oostenrijk.

Kacper stelt de volgende programma's voor in 2018-2019:
 
Elgar Cello Concerto
Schumann Cello Concerto in A minor, Op129
Haydn Cello Concerto No.1 in C major
Tchaikovsky Variations on a Rococo Theme
Shostakovich Cello Concerto No.1
Beethoven Tripel Concerto

Belangrijk! Dit is geen limitatieve lijst.
 
Programma's in duo met pianiste Christia Hudziy zie hier.