Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

Album Release Bach in the White City – September 2019

Laatste nieuws NL

Laatste nieuws over de producties die AULOS beheert en de musici en dirigenten waarmee AULOS samenwerkt.

Album Release Bach in the White City – September 2019

Ann Geerts

ALON SARIEL (mandoline) - MICHAEL TSALKA (piano)

Een prachtige opname met muziek van Johann Sebastian Bach en Yehezkel Braun. In 2003 wordt de 'White City' van Tel Aviv UNESCO-werelderfgoed als 's werelds grootste, nog steeds bestaande verzameling gebouwen in Bauhaus-stijl, voornamelijk gebouwd door geëmigreerde Joodse Bauhaus-architecten uit Duitsland.

De jonge Israëlische mandolinist Alon Sariel volgt de Duitse traditie in de jonge stad Tel Aviv in de jaren 1930, hier vertegenwoordigd door muziek van wijlen Yehezkel Braun (1922-2014), en verenigt het met een veel vroegere Duitse cultuur, de muziek van Johann Sebastian Bach (1685-1750).

Voor dit project gebruikt Alon Sariel zijn uitzonderlijke instrument, een mandoline gemaakt door de 80-jarige gitaarbouwer Arik Kerman uit Tel Aviv, die Alons werk sinds zijn jeugd volgt.

Zijn duoprogramma met Michael Tsalka, geboren in Tel Aviv, wordt daarom niet alleen een echo van de herinnering van de diepgewortelde liefde voor Bach bij de emigranten, maar bouwt tegelijkertijd de brug naar het hier en nu. Weimar, belangrijke Bach-stad evenals de bakermat van Bauhaus, en Tel Aviv zijn hier op een buitengewone manier verbonden en de blijvende invloed van het Bauhaus tot op de dag van vandaag wordt artistiek op een nieuwe manier geabsorbeerd door een muzikaal idee. Vooral in de eerste jaren van Bauhaus is de nauwe band met de Bach-geschiedenis van Weimar duidelijk en voelbaar. De muziek van Bach is het vaste referentiepunt van de muzikale identiteit op de beroemde Bauhaus-feesten. Als er ooit een equivalent in de wereld van geluiden was voor de visioenen van de Bauhaus-kunstenaars, dan kwam het oeuvre van Bach met zijn barokke stilistische idioom, zijn regelmaat en gedefinieerde regels het dichtst bij hun ideeën in die jaren.

In hun laatste album Sharkiya ("Oostenwind" in het Arabisch), uitgebracht door het Israeli Music Institute (IMI) in 2016, presenteerden Sariel en Tsalka al een handvol briljante composities van Yehezkel Braun.

Bach in the White City kan worden gezien als een volgende stap, of een parallel bestaan: “Wind From the West ̵ Bauhaus in Tel Aviv”.

Programma

J.S. Bach – Sonata for Mandolin and Piano, BWV 1031
Yehezkel Braun – Mesembrianthema
J.S. Bach – Solo Partita, BWV 1013
Yehezkel Braun – Four Pieces for Keyboard
J.S. Bach – Concerto in Italian Style

Latest album release "Bach in the White City” (Sheva Collection) is available via the online channels iTunes, Qobuz and Amazon.