Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

Sevak Avanesyan - Cello

Musici: Instrumentaal NL

AULOS begeleidt en ondersteunt musici op een transparante, zakelijke manier en handelt met evenveel hartstocht als de passie van de artiest.

Sevak Avanesyan - Cello

Ann Geerts

Sevak Avanesyan wordt beschreven als "a musician of extraordinary virtuosity and a remarkable range of sound capacities" (Bernard Greenhouse) en "undoubtedly, one of the most gifted musicians of his generation” (Janos Starker).

Sevak, geboren in 1989 in Armenië in een muzikale familie, begon cello te studeren op 5-jarige leeftijd bij de bekende Armeense celliste Medea Abrahamyan, studente van de legendarische Mstislav Rostropovitsch. Nadien ging hij studeren aan de Tchaikovsky Specialised Secondary and Musical School in Yerevan tot 2003. Dat jaar verhuisde zijn hele gezin naar Brussel (België) waar hij deelnam aan de klas van mevrouw Viviane Spanoghe aan het Koninklijk Conservatorium. Hij studeerde in 2010 met de grootste onderscheiding af en startte vervolgens in de klas van de gerenommeerde cellist Claudio Bohorquez aan de "Hochschule für Musik Hanns Eisler" in Berlijn.

sevak avanesyan.jpg

Naast zijn reguliere studies heeft Sevak Avanesyan ook kostbaar advies gekregen van wereldberoemde artiesten zoals Janos Starker, Bernard Greenhouse, Steven Isserlis, Mischa Maisky, Maria Kliegel, Lluis Claret, Peter Bruns, Garry Hoffman, Wolfgang Boettcher, Igor Oistrakh, Artemis Quartet, Gerhard Schulz en vele anderen.

Sinds zijn jongste leeftijd heeft Sevak de wereld rondgereisd als lid van de "Young Virtuosos" van AMAA (Armenian Missionary Association of America). Hij trad op als solist en kamermusicus op locaties zoals de Berlin Philharmonic Hall, het Concertgebouw in Amsterdam, Salle Gaveau in Parijs, de Ford Hall van Toronto, het Sidney Opera House, het Palais des Beaux-Arts in Brussel. Recentere concertseizoenen brachten hem onder meer naar het Festival de Radio France Montpellier, het Festival van Menton en het Brahms-festival (Brussel).

Sevak is laureaat van vele internationale competities, waaronder de Concours International de Violon, Alto et Violoncelle de Gérardmer-Kichompré (Frankrijk), de European Competition for Young Soloists in Luxemburg (eerste prijs), de "Lions Club" European competition (eerste prijs), en werd bekroond met de "Golden Label" -prijs door de Belgische muziekpersvereniging en eerste prijswinnaar van de "Belgische Stichting Roeping" -promotie en nog veel meer.

Sevak heeft samengewerkt met zeer gerespecteerde dirigenten zoals Hans Graf, Hugh Wolff, Andrey Boreyko en George Pehlivanian. Als een fervent kamermuzikant trad Sevak Avanesyan ook op met vele bekende muzikanten zoals Augustin Dumay, Philippe Graffin, Pascal Devoyon, Pavel Gililov, Maxime Vengerov, Alexei Moshkov, en muzikanten van de jongere generatie: Aleksandr Khramouchin, Lily Maisky, Julien Libeer, Alissa Margulis, zijn broer Hrachya Avanesyan en vele anderen.

Sinds maart 2013 was Sevak 4 jaar lang solo-cellist van het Nationaal Orkest van België.

Eind 2016 ging de documentaire 'Rhythm & Intervals' van Comes Chahbazian in première. Deze documentaire gaat over het leven van Sevak Avanesyan in Berlijn in de periode 2011-2013. De documentaire heeft prijzen gewonnen op verschillende festivals en werd uitgezonden op ARTR TV.

Sevak speelt op de allereerste Mateo Goffriller-cello uit 1689, vriendelijk ter beschikking gesteld door cello-legende Mischa Maisky.