Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

Trinity - Boho Strings

Producties NL

Trinity - Boho Strings

Marjan Hellraeth

Beschrijving

Op 16 juli 1945, deed VS de eerste atoombom ontploffen, en gebruikte kort daarop dit wapen in bombardementen op Hiroshima en Nagasaki. Dit leidde direct tot de start van de koude oorlog en de nucleaire bewapeningsrace.

ALLEGRA GIAGU.JPG

J. Robert Oppenheimer, de wetenschapper aan het hoofd van het Manhattan Project, gaf aan de eerste nucleaire test de naam “Trinity”, gebaseerd op het gelijknamige 17de eeuwse gedicht van John Donne. Tijdens het aftellen voor deze eerste ontploffing, hoorden de wetenschappers en militairen flarden van Tchaikovsky’s Serenade voor strijkers op de militaire radiofrequentie die toevallig ook gebruikt werd door een nabije radiozender.

BIJLOKE 1.PNG

Geïnspireerd door dit historisch gegeven, en om aandacht te trekken op de nog steeds reële nucleaire dreiging, brengt Boho Strings een uniek programma rond Tchaikovsky’s Serenade voor strijkers. Elke beweging van de Serenade worden afgewisseld met aria’s en Lieder. Deze liederen, gezongen door de Australische mezzo-sopraan Allegra Giagu, tonen de angst, hulpeloosheid en gelatenheid van de gewone mens ten aanzien van dit nucleaire zwaard van Damocles. De muziek wordt live begeleid met een videomontage gecreëerd door grafisch kunstenaar Geert Lenssens.

Programma

  • Tchaikovsky, Pezzo in forma di sonatina: Andante non troppo  
  • Ravel, Un grand sommeil noir 
  • Vivaldi, Cum dederit uit Nisi Dominus 
  • Tchaikovsky  Valse: Moderato - Tempo di valse  
  • Saint-Saëns, Danse Macabre 
  • Franz Schubert, Der Tod und das Mädchen 
  • Tchaikovsky, Élégie: Larghetto elegiaco
  • Astor Piazzolla, Los pájaros perdidos 
  • Mahler, Ich bin der Welt abhanden gekommen 
  • Tchaikovsky, Finale (Tema russo): Andante - Allegro con spirito

 

Muziek : Boho Strings olv David Ramael
Solo : Allegra Giagu
beeld: Geert Lenssens

Duurtijd concert 65'

170419_BOHOPlayers_HR_14.jpg