Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

Severin von Eckardstein - Pianist

Musici: Instrumentaal NL

AULOS begeleidt en ondersteunt musici op een transparante, zakelijke manier en handelt met evenveel hartstocht als de passie van de artiest.

Severin von Eckardstein - Pianist

Ann Geerts

Eckardstein schöpft aus überwältigend virtuosen, farbigen Kraftquellen, einem Orchester gleich…”  (“La Lettre du Musicien”,  Paris, 2016)

Severin von Eckardstein, één van de toonaangevende Duitse pianisten van zijn generatie, heeft nu reeds lang record van soloconcerten en concerto optredens op grote podia over de hele wereld.

Hij ontroerde zijn publiek telkens weer met vele veelgeprezen concerten in Berlijn, München, Moskou, Londen, Parijs, New York, Amsterdam, Hongkong, Tokio en Seoul. Zijn talent  wedr geprezen op grote muziekfestivals, waaronder het Klavier-Festival Ruhr, in Aldeburgh / UK, de Gilmore Festival in Michigan / USA, het gerenommeerde festival in La Roque d'Anthéron, Frankrijk, het Schleswig-Holstein Musik Festival en het Miami International Piano Festival, waar hij het openingsconcert speelde in 2009. 

Severin trad op met dirigenten als Valery Gergiev, Philippe Herreweghe, Lothar Zagrosek en Marek Janowski, en debuteerde in 2007 met het Koninklijk Concertgebouworkest (Beethoven Piano Concerto Nr. 5) onder Paavo Järvi en  in het voorjaar 2012 met het Dallas Symphony Orchestra (Prokofiev Pianoconcert Nr 3), onder leiding van Jaap van Zweden.. Veel concerten Von Eckardstein's zijn opgenomen en uitgezonden door de grote radio-en tv-zenders. Binnen de concertserie "Meesterpianisten" in het Concertgebouw Amsterdam, opende von Eckardstein  het galaconcert  ter ere  van het '25-jarig bestaan. Hij is wederom uitgenodigd om opnieuw te verschijnen in 2017.

Geboren in Düsseldorf (DU), heeft Severin von Ekardstein prijzen gewonnen op tal van opmerkelijke internationale wedstrijden, bijv. "Ferruccio Busoni" in Bozen (1998), de "Leeds International Piano Competition" (2000) en "José Iturbi 'in Valencia (2002), evenals was hij de winnaar van de ARD-Concours in München (1999) en de" Grand Prix International Reine Elisabeth 'in Brussel (2003). Bij verschillende gelegenheden werd hij bekroond met speciale prijs voor de "beste interpretatie van hedendaagse muziek." Verschillende stichtingen en verenigingen - met inbegrip van de Mozart Society en de hoog aangeschreven Duitse Nationale Verdienste Foundation- hebben hem geëerd met studiebeurzen. In 2002 ontving hij de "European Culture Prize" en in 2003 de "Echo Classic Prize."

Knipsel.JPG

Von Eckardstein werd voornamelijk gevormd door zijn leraren Prof. Barbara Szczepanska, Prof. Karl-Heinz Kämmerling en prof Klaus Hellwig, University of Arts, Berlijn, waar hij ook met succes zijn concertexamens afrondde. In een aanvullende studie aan de International Piano Academy Comomeer, Italië, genoot hij van verdere educatie en inspiratie. Hij nam privé-lessen van de docenten, zoals Alfred Brendel en nam deel aan masterclasses geïnstrueerd door Vitalij Margulis, Karl Ulrich Schnabel, Alicia de Larrocha, Leon Fleisher en Menahem Pressler, om maar een paar te noemen. Hijzelf heeft gediend als masterclass instructeur in Zuid-Korea en Finland.
Kamermuziek speelt eveneens een  belangrijke rol in Severin’s repertoire.Dit vertolkt zich met optredens op festivals zoals het Kuhmo Chamber Music Festival, Finland, en de Risør Chamber Music Festival, Noorwegen, waar hij verscheen met de cellist Heinrich Schiff. Hij concerteerde met jonge, maar zeer gerenommeerde musici, als Andrej Bielov, Barnabasz Kelemen, Franziska Hölscher, Judith Ermert, Danjulo Ishizaka en Nicolas Altstaedt. Samen met Franziska Hölscher stichtte  hij onlangs de nieuwe serie Berlijnse  kamermuziekconcerten "Klangbrücken"(Konzerthaus).

Von Eckardstein's uitgebreide repertoire omspant de barokke periode tot de 21 e eeuwse muziek. Als zodanig werkt hij rond werken van hedendaagse componisten en brengt ze in première.Meer in het bijzonder nieuw werk van  de Amerikaanse Sidney Corbett. Een van zijn bijzondere aandachtspunten is de veeleisende late romantische pianomuziek van enkele minder bekende componisten,waaronder Nicolai Medtner.

Zijn cd-opnamen met composities van Medtner, Skrjabin, Wagner, Schubert en andere blijven grote belangstelling opwekken.