Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

Judith Ermert -  Celliste

Musici: Instrumentaal NL

AULOS begeleidt en ondersteunt musici op een transparante, zakelijke manier en handelt met evenveel hartstocht als de passie van de artiest.

Judith Ermert - Celliste

Ann Geerts

Judith Ermert heeft een internationale carrière als kamermuzikante en soliste.

Zij bezielt “…met eigen stem en stempel. Van bij de eerste toon spitst men geboeid de oren. En deze toon is fors, maar nooit geforceerd. Bravo!” (Süddeutsche Zeitung)

De Bangkok Post beschreef haar als “...een buitengewoon muzikaal en technisch talent!”

WDR (Westdeutscher Rundfunk) prijst niet alleen haar “absolute wil tot uitbeelding” maar ook het “vermogen om haar ideeën authentiek over te brengen”.

©Thomas Vanhaut

©Thomas Vanhaut

Het parcours van de Duitse celliste Judith Ermert begon reeds op jonge leeftijd.
Ze was solo celliste van het Jeunesses Musicales Wereld Orkest met concerten o.a. in de Berliner Philharmonie en het Wiener Konzerthaus, en treedt sinds haar jeugd regelmatig op als soliste met gerenommeerde orkesten zoals Royal Bangkok Symphony Orchestra, Kammerphilharmonie Danzig, Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, Thüringen Philharmonie Gotha, Moldova State Philharmonic, Chamber Orchestra Leopoldinum, Sinfonietta Keulen en Detmolder Kammerorchester.

Judith Ermert studeerde aan de Folkwang Hochschule in Essen bij Young-Chang Cho en Christoph Richter en perfectioneerde zich aansluitend in de prestigieuze klas van Ralph Kirshbaum aan het Royal Northern College of Music in Manchester.
De ontmoetingen met Siegfried Palm inspireerden haar zó, dat ze zich met veel passie ook aan het hedendaagse repertoire ging wijden.

In 2013 verscheen haar eerste Hindemith CD samen met de Belgische pianist Daan Vandewalle (Fuga Libera), een opname die internationaal uitstekend onthaald werd: “een uitvoering met technische perfectie, grote muzikaliteit en imperiale sonoriteit” (Diapason). Aanbevolen als “excellente keuze” door het Gramophone Magazine tijdens het Hindemith-jaar, werd de CD bovendien genomineerd voor de “Listener’s Choice Award” van de Violoncello Foundation New York en haalde hetzelfde jaar de Top Tien Klassiek (eindejaarslijst van KNACK).

©Dieter Albrecht

©Dieter Albrecht

Op 26-jarige leeftijd werd Judith Ermert benoemd als solo celliste van het Brussels Philharmonic. Een jaar later werd ze docente aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, waar ze aan het hoofd staat van een internationale celloklas. Ze geeft eveneens masterclasses over de hele wereld. Judith was vele jaren vicevoorzitter van ESTA Vlaanderen en is bovendien zeer toegewijd aan het “Rhapsody in School”-initiatief van Lars Vogt.

Judith Ermert bespeelt een cello gemaakt door Andrew Finnigan & Pia Klaembt, Bremen.