Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

Theatrum Affectuum

Musici: Ensembles NL

Theatrum Affectuum

Ann Geerts

Theatrum Affectuum werd opgericht in 2003. Het ensemble bestaat uit vier uiterst virtuoze musici: Andreas Böhlen (blokfluit), Ayako Matsunaga (barokviool), Pierre-Augustin Lay (barokcello) en Takashi Watanabe (klavecimbel). Het ensemble spitst zich toe op het Duits en Italiaans 17de- en 18de-eeuwse repertoire en benaderen dit op een zeer persoonlijke wijze.
Door de combinatie van fluit, een of twee violen, cello, luit en klavecimbel, geeft dit ensemble
een eigen, heel bijzonder energieke en inzichtelijke interpretatie aan de contrasterende invloed binnen de barokmuziek. De muzikanten besteden uitvoerig aandacht aan historisch geïnspireerde improvisatie, waardoor hun concerten steevast unieke , geestige en diepgaande ervaringen zijn. Ook de uitgebreide improvisaties in verschillende stijlen van de barok is één van de sterk opvallende kenmerken van de groep.

Het ensemble gaf tal van concerten in Duitsland, Nederland, Italië en Japan en werd meerdere malen geprezen in de pers. Het ensemble heeft o.m geconcerteerd in De Bijloke Gent, Konzerthaus Wien, MiTo Festival Milano, Händelhaus Halle, Altstadtserenaden Basel en Musikalischer Sommer Ostfriesland (Duitsland/Nederland).De leden van Theatrum
In 2007 nam het ensemble een eerste cd op met als titel ‘La Meraviglia Parlante’.
dewelke met groot succes ontvangen werd  in Europa, Japan en Australië. De tweede cd met werken  Nicola Matteis werd uitgebracht in het voorjaar van 2015 op het Duitse label Aeolus.


Andreas Böhlen

Andreas Böhlen (°1983) maakte op zesjarige leeftijd kennis met de blokfluit, en kort daarna met de saxofoon. Hij studeerde blokfluit aan de conservatoria van Bremen en Keulen en won verschillende prijzen waaronder ‘Jugend musiziert’ en ‘Jugend jazzt’. Van 2003 tot 2007 studeerde hij blokfluit aan het conservatorium van Amsterdam bij Walter van Hauwe en Paul Leenhouts (examen ‘met onderscheiding’). Ondertussen studeerde hij ook hoofdvak jazzsaxofoon met Jasper Blom, Ferdinand Povel en Dick Oatts. Hij studeerde een Master in historische improvisatie onder Rudolf Lutz aan de Schola Cantorum in Bazel, Zwitzerland (examen ‘met onderscheiding’). In Bazel studeerde Andreas ook een Master in jazzsaxofoon bij Domenic Landolf en Andy Scherrer. Andreas Böhlen specialiseert zich in improvisatie, een rode draad doorheen al zijn muzikale activiteiten. Tijdens zijn studies richtte hij verschillende ensembles op waaronder Theatrum Affectuum, Satyr’s Band (blokfluit, hobo/schalmei, fagot/dulciaan en orgel) en Andreas Böhlen band (jazz quartet). Andreas werkt regelmatig samen met verschillende radiozenders, concerteert intensief in heel Europa, Japan en Australië en geeft les (hoofdvak blokfluit) op de universiteit voor de kunsten Graz, Oostenrijk. Voor meer informatie kunt U terecht op www.andreasboehlen.com.

Ayako Matsunaga 

Ayako Matsunaga startte op zeer jonge leeftijd met viool. Ze studeerde moderne viool aan de Toho Gakuen School of Music (Japan). Daarna studeerde ze barokviool bij Lucy van Dael aan het conservatorium van Amsterdam, bij Marie Leonhardt en bij Stefano Montanari aan het conservatorium van Milaan. In 2002 won ze de tweede prijs op de Early Music Competition in Japan, en in 2003 de derde prijs op de Premio Bonporti in Rovereto (Italië), de eerste prijs als lid van het ensemble Ensemble Ricreation d’Arcadia op de Premio Bonporti 2004 de tweede prijs en de publieksprijs op de Premio Bonporti in 2007. Momenteel is ze lid van verschillende barokorkesten waaronder Il Giardino Armonico, Accademia Bizantina, Ensemble Zefiro, Le Cercle de l’Harmonie etc.

Pierre-Augustin Lay 

Pierre-Augustin Lay studeerde cello in Caen (Frankrijk) bij Jacques Ripoche. Zijn interesse in de oude muziek leidde hem nadien naar de Schola Cantorum Basiliensis waar hij studeerde bij Christophe Coin, Sergio Azzolini en Jesper Christensen. Hij studeerde af in 2002. Sindsdien speelt hij regelmatig bij orkesten zoals Les Musicien de Louvre, Harmonie Universelle, La Cetra, Ensemble Matheus, Vocales Basiliensis etc. Ook musiceerde hij met muzikale grootheden zoals Gustav Leonhardt, Ton Koopman, Sigiswald Kuijken, Jordi Savall, Andrea Marcon, Enrico Onofri en Emma Kirkby. Pierre-Augustin Lay is stichter van het ensemble La Loge Olympique, waarmee hij finalist werd van de internationale wedstrijd voor oude muziek in Brugge. Als solist en als kamermusicus trad Pierre-Augustin op in de belangrijkste Europese concertzalen. Hij verleende zijn medewerking aan verschillende opnames voor de labels Harmonia mundi, SWR en Eloquentia.

Takashi Watanabe

Takashi Watanabe werd geboren in Nagano (Japan). Hij studeerde piano aan het Tokyo College of Music en klavecimbel aan de Toho Gakuen School of Music. Hij studeerde tevens klavecimbel bij Bob van Asperen aan het conservatorium van Amsterdam en orgel bij Lorenzo Ghielmi aan het conservatorium van Milaan. In 2004 richtte hij Ensemble Ricreation d’Arcadia op. Het ensemble won in 2004 de eerste prijs op de Premio Bonporti in Rovereto (Italië). Ook als solist viel Takashi Watanabe meerdere keren in de prijzen. Zo was hij o.a. finalist op de Sweelinck-competitie in Amsterdam. Takashi Watanabe wordt veel gevraagd als solist en als continuo-speler. Hij speelt o.a. bij La Venexiana en bij Il Complesso Barocco. Sinds 2003 is Takashi Watanabe dirigent van het Haendel Festival Japan in Tokyo.
In JunI 2012 kwam zijn eerste solo CD met DE  J.S. Bach’s “Goldberg Variations” uit onder het label ALM Records .Hiermee heeft hij intussen  verscheidene CD awards gewonnen heeft. Takahashi geeft les (uitvoeringspraktijk en klavecimbel) aan de Hogeschool voor de Kunsten Bern, Zwitzerland.

Giangiacomo Pinardi 

Na zijn gitaaropleiding bij Costantino Amiti, specializeerde Giangiacomo Pinardi zich in het vroege tokkelinstrument olv Massimo Lonardi aan het Music Institute  te Pavia( Italië) en aan the School of Early Music in Venetië.
Als actief lid van diverse renaissance- en barok ensembles (I Barocchisti, Accademia San Felice, Arte Resoluta, curtes francae, Fantazyas, Zefiro, Balthasar Neumann Chor & Ensemble en anderen) concerteerde hij intensief in heel Europa en daarbuiten. Hij is de belangrijkste luitspeler van Europa Galante olv Fabio Biondi sinds 2001.
Hij neemt op regelmatige basis deel aan uitvoeringen binnen de meest gerenommeerde operaseizoenen wereldwijd en muziekfestivals in  Europa, de USA, Zuid-Amerika, Azië en Australië. Hij verscheen als een performer in meer dan zestig opnames voor EMI-Virgin, Decca, Sony, Opus 111, Chandos, Amadeus, Tactus, Dynamic, Bongiovanni, Stradivarius, Orfeo, ASV Record, Claves edities evenals in vele Europese en Amerikaanse radio- en tv-uitzendingen. Giangiacomo heeft ook bewerkt de kritische uitgave van de werken van Francesco Corbetta.