Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

Kugoni Trio

Musici: Ensembles NL

Kugoni Trio

Ann Geerts

Het Kugoni Trio is met zijn unieke bezetting (piano, viool en saxofoon) een graag geziene gast op de nationale en internationale podia.

Het Kugoni Trio is sinds zijn oprichting in 2010 een veelgevraagd ensemble in talrijke culturele centra in België, en concerteerde al in heel wat prestigieuze Belgische concertzalen als het Paleis voor Schone Kunsten (Brussel), Flagey (Brussel), de Academiezaal (Sint-Truiden), AMUZ (Antwerpen) en het Concertgebouw Brugge. Bovendien kreeg het Kugoni Trio uitnodigingen voor festival- en cultuurdagen als Iedereen Klassiek (Brugge), Cultuurmarkt (Antwerpen), KlaraFestival (Brussel), BumaClassical (Utrecht) en Festival Van Vlaanderen. In het buitenland concerteerde het ensemble op uitnodiging in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. 

Het trio legt een focus op Belgische muziek en is bijgevolg een bron van inspiratie geworden voor hedendaagse componisten. Zo geeft het ensemble jaarlijks meerdere compositieopdrachten en creëerde het reeds werken van componisten zoals Erik Desimpelaere, Jeroen d’Hoe, Hanne Deneire, Wilfried Westerlinck, Benjamien Lycke, Paul Steegmans, Jan Van Landeghem, Jan-Hendrik Van Damme, Wouter Lenaerts, Koen Dejonghe, Eddy Flecijn en Bernd Van Hulle.

Timelapse, Kugoni Trio.jpg

Het Kugoni Trio verleende zijn medewerking aan de cd Mockingbird (2015) van de Belgische componist Wilfried Westerlinck. In samenwerking met Componisten Archipel Vlaanderen (ComAV), Radio Klara en Flanders Arts Institute werkte het Kugoni Trio mee aan de cd Fingerprints (2016). Met het debuutalbum Timelapse (2016) presenteerde het trio voor het eerst zijn eigen artistieke signatuur.

Daarnaast maakte het trio opnames voor Radio Klara, Musiq3 en Radio4 (NL) en was het ensemble te zien op de televisiezenders Cultuur7 en Canvas.

Het Kugoni Trio werd met een eerste prijs bekroond op de wedstrijden Supernova 2014 (vroeger Gouden Vleugels) en Forte Limburg 2015. Het ensemble was “Artiest in residentie”  van de vzw SWUK Vlaanderen voor de concertseizoenen 2014-2015 en 2015-2016.

Meer concerten, meer creaties en samenwerkingen met componisten bieden kleurrijke vooruitzichten voor dit jonge ensemble. Nieuwe compositieopdrachten worden gegeven aan Belgische componisten als Wim Hendrickx, Mathias Coppens en Jeroen D'hoe. Verder werkt het Kugoni Trio ook samen met internationale componisten als Gareth Moorcraft (GB) en Zita Bruzaite (LT). Deze creaties zullen plaatsvinden tijdens de seizoenen 2017-2018 en 2018-2019.

Fotograaf xxx

Maken deel uit van het Kugoni Trio v.l.n.r.:
Kurt Bertels, saxofoon
Nicolas Dupont, viool
Bert Koch, piano

Klik op elke naam voor een uitgebreide biografie.


PROGRAMMA'S

1. BE Kugoni 3.0  (Belgische componisten centraal)

•    Ward De Vleeschhouwer - Warakun (dedicated to Kugoni Trio, 2017)
•    Mathias Coppens - Creation
•    Guillaume Lekeu - Adagio molto espressivo pour 2 violons, V. 33
•    Jeroen d’Hoe - Creation
•    Marcel Poot - Sarabande (from Pygmalion Suite) - (arr. Kurt Bertels)
•    Wim Henderickx - Creation 

2. CLASSICS Revisited 3.0

•    Astor Piazzolla - Primavera Porteña (from  Las Cuatros Estaciones Porteñas) (arr. Kugoni Trio)
•    Dimitri Shostakovich - Five pieces for two violins and piano (arr. Kugoni Trio)
•    Eddy Flecijn - Trance (dedicated to Kugoni Trio, 2017)
•    Charles Koechlin - Epitaphe de Jean Harlow
•    Alexei Igudesman - Take it to eleven
•    Kristina Arakelyan - Two pieces for violin, saxophone and piano (dedicated to Kugoni Trio, 2017)
•    Jan Van Landeghem - Musette (dedicated to Kugoni Trio, 2016)