Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

Kim Van Den Brempt & Elise Caluwaerts

Musici: Ensembles NL

Kim Van Den Brempt & Elise Caluwaerts

ianthe de boeck

Kim Van Den Brempt

Als solist van Ensemble Musiques Nouvelles onder leiding van Jean-Paul Dessy is Kim Van Den Brempt al tien jaar een vurige verdediger van het hedendaagse repertoire. Daarnaast is hij als liedbegeleider regelmatig te horen met sopraan Elise Caluwaerts. Zijn veelzijdigheid komt ook aan het licht in zijn samenwerkingen met filosoof-essayist Laurent de Sutter en beeldend kunstenaar Paul Van Gysegem. Als pianopedagoog is hij verbonden aan het SLAC en werkt hij educatieve projecten uit voor MATRIX. 

Kim Van den Brempt studeerde piano aan de Conservatoria van Brussel, Antwerpen, Parijs en in Londen. Onder impuls van Jan Michiels en Pierre-Laurent Aimard verdiepte hij zich in de hedendaagse muziek. Ook Alain Planès en Boyan Vodenitcharov waren zijn leraars.

Sinds 2005 is Kim Van den Brempt als pianist verbonden aan het ensemble Musiques Nouvelles onder leiding van Jean-Paul Dessy. Concerttournees brachten hem onder andere in Japan, Chili, Venezuela en Europa.

Kim Van den Brempt specialiseerde zich ook in de kunst van het lied: hij volgde een post-graduaat in de Londense Guildhall School for Music and Drama bij de gerenommeerde Graham Johnsson en aan het Conservatorium van Antwerpen bij Jozef De Beenhouwer. Hij was te horen in gezelschap van onder meer Ilse Eerens, Axel Everaert, Lucienne Van Deyck en Thomas Blondelle. Met sopraan Elise Caluwaerts vormt hij al tien jaar een veelgevraagd duo.

Momenteel doceert hij piano aan het Conservatorium van Leuven, waar hij ook het ‘Ensemble XXI’ voor nieuwe muziek oprichtte.

Elise Caluwaerts

Coloratuursopraan Elise Caluwaerts groeide dankzij haar veelzijdigheid en innemende persoonlijkheid uit tot een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland. Ze startte haar zangcarrière als barokzangeres en breidde haar repertoire uit naar de romantische en hedendaagse muziek. Haar voorliefde voor uitdagend repertoire – van opera tot multidisciplinaire projecten – leidde tot talrijke creaties en bijzondere samenwerkingen met internationaal gerenommeerde componisten en ensembles. Zo werkte ze op uitnodiging van het Sydney Festival 2016 nauw samen met Pascal Dusapin voor diens kameropera Passion. Haar vertolking van Lei werd lovend onthaald door de pers.

"Belgian coloratura soprano Elise Caluwaerts impressed with her supple sense of line and strength, displaying a soaring, pure-toned top register and richly coloured lower register." (The Australian)

Elise Caluwaerts

Tijdens het seizoen 15/16 was Elise Caluwaerts ook te horen als Rea in de multimedia-opera Romulus Le Grand, een wereldcreatie met het Zwitserse orkest Musique des Lumières. In de pers werd ze geroemd als “de revelatie van de productie, dankzij haar soepele en heldere sopraanstem”. De productie wordt in 18/19 hernomen in het Teatros del Canal and Teatro Colòn in Buenos Aires. In het najaar van 2016 zal Elise op uitnodiging van het St-Petersburg Symphony Orchestra olv Walter Proost een cd opnemen met spectaculair coloratuurrepertoire. Verder brengt de muziektheaterproductie Io sono Rocco, die in mei 2016 in première ging op het KunstenfestivaldesArts, haar naar Doornik, Marseille en Montréal. Met pianist Kim Van den Brempt brengt zal dan weer verschillende recitals met het romantische liedrepertoire, van bel canto tot laatromantiek.