Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

Boho Strings o.l.v. David Ramael

Musici: Ensembles NL

Boho Strings o.l.v. David Ramael

Ann Geerts

Wat draagt klassieke muziek bij tot onze moderne maatschappij? Wat betekent het om klassieke muzikant te zijn in de huidige geïnternationaliseerde samenleving? Kan klassieke muziek dienen als bron voor maatschappelijke zelfbeschouwing?

Met het nieuwe 13-tallige strijkorkest Boho Strings gaat dirigent David Ramael op zoek naar antwoorden voor deze vragen in een open en onconventionele manier. 
David heeft een reputatie opgebouwd in het doorbreken van de vierde muur tussen publiek en uitvoerder. Met Boho Strings streeft hij om via de muziek een meer inclusieve en duurzame samenleving te creëren. Voor Boho Strings kan muziek vanuit een unieke invalshoek licht werpen op maatschappelijke thematieken - sociaal, demografisch, cultureel of ecologisch - en deze op artistieke manier concretiseren naar een breder publiek. 

Boho Strings - LOGO.jpg NEW.jpg


David heeft zich omringd met een eclectische groep van hoog-getalenteerde strijkers die delen in zijn visie. Als ensemble is Boho Strings een weerspiegeling van de superdiversiteit in onze samenleving. Algerije, België, Frankrijk, Israël, Marokko, Nederland, Polen, Spanje, Turkije, en de Verenigde Staten - al deze nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in Boho Strings. Deze rijkdom aan herkomsten en ervaringen vormen een bron van creatieve inspiratie. Dit heeft al in Boho Strings’ eerste seizoen geleid tot concerten in BOZAR, Flagey en de Koninklijke Muziekkapel Koningin Elisabeth, en is Boho Strings te gast in MUHKA voor een unieke artistieke en creatieve residentie. Verder wil Boho Strings ook een leidinggevende rol spelen op sociaal en maatschappelijk vlak met de creatie van de Boho Hub - een panel van leiders rond duurzaamheid uit heel diverse sectoren die mekaar vinden rond Boho Strings.

David Ramael - artistiek directeur

David Ramael BOHO Strings AULOS.jpg

David Ramael staat aan het hoofd van een nieuwe generatie ondernemende dirigenten die klassieke muziek een nieuwe rol willen geven binnen onze gefragmenteerde en geïnternationaliseerde samenleving. Als artistiek directeur van Boho Strings heeft hij reeds opmerkelijke resultaten behaald met nieuwe en unieke programma’s, door het concerteren in onconventionele locaties en door het omhelzen van de transformatieve kwaliteiten van de muziek.
Voor Boho Strings was David Ramael meer dan 10 jaren actief in de Verenigde Staten, waar hij aan het hoofd stond van orkestprogramma’s aan een aantal prestigieuze universiteiten in New York, en waar hij eveneens artistiek directeur van Gemini Youth Orchestras was.

David Ramael behaalde diploma’s in orkestdirectie en musicologie, en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, de Université Libre de Bruxelles, Universität Wien en de University of Minnesota.

Als dirigent staat David Ramael bekend om zijn oprechte muzikaliteit, en de originaliteit waarmee hij een duidelijke artistieke visie combineert met een sterke sociale inslag. Hij is regelmatig te gast in alle belangrijke concertzalen in België, zoals BOZAR, Concertgebouw Brugge en De Bijloke in Gent.