Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

Arel ensemble

Musici: Ensembles NL

Arel ensemble

Ann Geerts

boho4_AULOS.jpg

Het Arel Ensemble, gevestigd in Luxemburg, biedt een muzikale reis aan van de grote klassieke componisten, zoals Mozart, Beethoven en Brahms, tot de vrolijke en inventieve, hedendaagse muziek van de 20ste en 21ste eeuw.

Het Arel Ensemble staat open voor veel verschillende genres van muziek. Interesse in het "leitmotief"  van de geweldige Godfather-films, of eerder in een romantisch lied van de musical "Cats"?

Het Arel Ensemble speelt het allemaal. Dit ensemble treedt voornamelijk op als strijkkwartet, maar ze spelen ook in duo's en trio's.

Maken deel uit van Arel Ensemble v.l.n.r :
Bartlomiej Ciaston, viool
Jessica Tortorice, viool
Bartosz Korus, altviool
Maria Kulowska, cello

 

Bartlomiej Ciaston

De Poolse Bartlomiej Ciaston  is permanent lid van de eerste vioolpartij van Orchestre Philharmonique du Luxembourg. Bartlomiej Ciaston debuteerde op twaalfjarige leeftijd met het Legnica Symfonisch Orkest. In de daaropvolgende jaren werd hij laureaat van verschillende competities voor getalenteerde jonge muzikanten in Stalowa Wola, Wroclaw, Legnica en Poznan. Vooral belangrijk was de prijs die hij won tijdens de IV International Violin Competition in Schoss Zell an der Pram, Oostenrijk. Het winnen van deze prijs leidde tot veel concertuitnodigingen en samenwerkingen met Igor Ozim, Rudolf Koelman, Ida Haendel en Bartlomiej Niziol. In 2009 behaalde Bartlomiej de 2e prijs op de 2e Internationale Wilhelm Ernst en Karol Szymanowski Competitie. De laatste jaren trad hij op als solist bij het Ensemble Orchestral de Bruxelles, Wroclaw Philharmonic Orchestra, Euro Iuvenis Sinfonica en The Open Musical Safety Pin Philharmonic (J & S Pro Bono Foundation). Hij trad op op prestigieuze locaties zoals bij de Berliner Philharmonie, de Münchner Philharmonie, de Philharmonie Dresden, en de Philharmonie van Parijs. Hij speelde met Orchestre de l'Opéra National de Belgique, Brussels Philharmonic, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, Chamber Orchestra Leopoldinum Breslau, Klassik Radio Proms Orchestra en Orchestra Wratislawia.

In 2015 vervoegde Bartlomiej het innovatieve Belgische strijkorkest Boho Strings en kort daarna ontstond Arel Ensemble.Als kamermusicus trad hij op bij Festival Internacional Cervantino, het Princess Daisy International Chamber Arts Festival, Kunsthaus Muerz, Festival Musiq3, Moritzburg Festival Academy en Aurora Star Music Festival. Hij is een van de oprichters van het strijkkwartet, Arel Ensemble.Van 2011-2013 ontving Bartlomiej een beurs van de Poolse minister van Cultuur en Nationaal Erfgoed en de Belgische regering voor buitengewone prestaties op het gebied van cultuurpromotie. Hij studeerde magna cum laude af in 2014, met een masterdiploma in vioolprestaties vanuit de studio van professor Marek Kowalski aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

 

Jessica Tortorice

Jessica Tortorice, geboren in Southampton, New York, wordt algemeen beschouwd als een veelzijdige violist, zowel als orkestspeler als kamermusicus. Ze studeerde aan de Juilliard School Pre-college divisie, de Royal College of Music in Londen voor undergraduate performance studies, en de Aaron Copland School of Music aan het Queens College, waar ze haar masterdiploma in prestaties behaalde. Onder haar leraren zijn Daniel Phillips, Itzhak Rashkovsky, Lewis Kaplan, Lisanne Soeterbroek en Marek Kowalski. Ze trad ook op in masterclasses voor Itzhak Perlman, Jamie Laredo, Pinchas Zukerman en Gordon Nikolitch.Na haar afstuderen aan de Aaron Copland School won ze de assistent-principal tweede vioolpositie bij het Olympia Symphony Orchestra en vervolgens de positie van concertmeester bij Skagit Opera. Jessica is vervangerster geweest bij Virginia Symphony, Illinois Symphony, Buffalo Philharmonic en English National Opera. Onlangs trad ze toe tot de rangen van het New York Philharmonic voor hun zomerconcerten, en  treedt ze regelmatig op met het orkest van de Munt Opera (Brussel), Royal Philharmonic de Liège  en Opera de Wallonie. Nu gevestigd in België, is ze een permanent lid van het strijkersorkest Boho Strings. Tijdens haar jaren in Londen toerde Jessica vaak met haar voormalige kwartet, het Norris Quartet. Aan de Aaron Copland School of Music was ze een van de stichtende leden van het nieuwe muziekensemble InnoVox. Momenteel is zij een van de oprichters van het strijkkwartet, Arel Ensemble.

Jessica is de artistiek directeur van het zeer succesvolle Southampton Strings Festival, dat elk jaar in augustus speciale strijklessen biedt aan jonge studenten, gelegen in de prachtige Hamptons.

 

Bartosz Korus, Viola

Bartosz Korus werd geboren in Brzesko (Polen) en  begon op zijn zesde viool te spelen.Op zijn twaalfde nam hij de altviool ter harte.  Hij studeerde bij Anna Nahman, Magdalena Szuster, Jan Kołodziejczyk en Roman Zubek, voordat hij in 2005 naar België verhuisde.Daar zette hij zijn muziek studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de vioolles van Prof. Adam Korniszewski, Prof. Katalin Sebastyen en Prof. Marek Zygmunt Kowalski en de altvioolklasse van Prof. Paul de Clerck en Ervin Schiffer. In juni 2013 behaalde hij een master in podiumkunsten aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.
Als orkestmuzikant treedt Bartosz regelmatig op met de volgende orkesten: NOB , Brussels Philharmonic, Opera Royale de Liège, Boho Strings en Filharmonia Gorzowska. Hij is ook tweede concertmeester in Zomeropera, concertmeester in Vert Theater en leider met Sebastian String.

Naast klassieke muziek werd hij ook verliefd op jazzmuziek. Sinds 2016 speelt hij de altviool in Bartosz Dworak String Quartet, waar hij samenwerkt met jazzsterren als Dorota Miśkiewicz, Henryk Miśkiewicz, Leszek Możdżer, Andrzej Jagodzinski, Michał Tokaj, Piotr Orzechowski, Włodzimierz Nahorny, Atom String Quartet en vele anderen.
 

Bartosz heeft een geweldige ervaring in studio-opnames. Hij heeft muziek opgenomen voor 12 cd's, jazz en klassiek. Voorbeelden hiervan zijn: IRA accustic - CD, TV, DVD (Platinium CD), Orchestra Nationale de Belgique Concours Reine Elisabeth 2013 - CD, DVD, TV, Adya Classic 3 - CD (platina CD), Orchestra Nationale de Belgique Concours Reine Elisabeth 2012 - CD, DVD, TV, Nationaal Orkest van België, cond. Walter Weller, solist Lorenzo Gatto - CD BOHUSLAV MARTINŮ, "Funky Soul Power" van de KMG - Eurovisie-cd en nog veel meer.

Als kamermusicus is hij lid van Arel Ensemble en NOX Quartet.Verder heeft Bartosz een grote interesse in het onderwijs. Hij is oprichter, directeur en docent van Nox Music School en neemt als lid van Arel Ensemble deel aan het jaarlijkse Southampton Strings Festival (Southampton, NY).

 

Maria Kulowska, cello

Maria Kulowska studeerde met onderscheiding af aan de F. Chopin University of Music in Warschau en Musikhochschule Luebeck. Ze trad op in masterclasses bij Mischa Maisky, Wolfgang Boettcher, Miklos Perenyi en Walter Levin. Ze ontving vele beurzen en prijzen van DAAD, het Schleswig-Holstein Festival, Hindemith Foundation, Lucerne Festival en internationale cello-wedstrijden. Als orkestmuzikant werkte Maria met verschillende orkesten: Luebecker Philharmoniker, Hamburger Symphoniker, Warsaw Radio Orchestra, Sinfonia Varsovia en was de belangrijkste cellist van Klassische Philharmonie Bonn. Momenteel is ze lid van Orchestre de Chambre du Luxembourg. Naast klassieke muziek werkt Maria met elektrische cello en loops, zowel als speler als componist, en maakt ze scores voor verschillende dansshows in Duitsland en Luxemburg. In 2015 componeerde ze muziek voor een toneelstuk besteld door Staatstheater in Trier. Maria is lid van het strijkkwartet, Arel Ensemble.

 

PROGRAMMA

MUSIC ON : NOISE OFF

- Haydn, Quartet in B-Flat Major, Op. 76 No. 4 “Sunrise”
- Stravinsky, 3 werken voor strijkkwartet
- Mozart, D Major Divertimento
- Bacewicz, Allegro Giocoso uit String Quartet no. 4