Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

Boho Strings werkt mee aan "Moussem Cities: Casablanca"

Laatste nieuws NL

Laatste nieuws over de producties die AULOS beheert en de musici en dirigenten waarmee AULOS samenwerkt.

Boho Strings werkt mee aan "Moussem Cities: Casablanca"

Ann Geerts

Op donderdag 8 februari is Boho Strings onder leiding van David Ramael te gast op het Festival Moussem Cities: Casablanca. De muzikanten brengen werk van de componist en musicoloog Nabil Benabdeljalil.

Nabil Benabdeljalil woonde en werkte achtereenvolgens in Kiev, Strasbourg en Amman. Sinds 2011 opereert hij opnieuw vanuit Casablanca, waar hij ook musicologie doceert aan de Universiteit Hassan II. In zijn composities combineert Benabdejalil zijn klassieke opleiding met zijn kennis van het diverse Marokkaanse en Arabische repertoire.

Naast bestaande composities van Benabdeljalil brengt Boho Strings ook een speciaal voor het festival geschreven creatie: Tableaux de Casablanca. Voor deze nieuwe compositie vond de componist inspiratie in de rurale muziekvorm Ayta, en in de Andalusische en Amazigh traditie.

Tickets