Ask us anything!

Marjan Hellraeth  |  Managing Director

Tel: +32 473 27 23 43

Email: marjan.hellraeth@aulos.be

 

Ann Geerts  |  Promotion & Administration

Tel: +32 478 87 94 17 

Email: ann.geerts@aulos.be

 

Missionarislei 66
2970 Schilde

AULOS represents national and international musicians, conductors, artists, music ensembles and music companies. AULOS is committed to provide support so that they can focus on their artistic creation.

David Ramael - Dirigent

Dirigenten NL

David Ramael - Dirigent

Ann Geerts

David Ramael staat aan het hoofd van een nieuwe generatie ondernemende dirigenten die klassieke muziek een nieuwe rol willen geven binnen onze gefragmenteerde en geïnternationaliseerde samenleving. Als artistiek directeur van Boho Strings heeft hij reeds opmerkelijke resultaten behaald met nieuwe en unieke programma’s, door het concerteren in onconventionele locaties en door het omhelzen van de transformatieve kwaliteiten van de muziek.

Voor Boho Strings was David Ramael meer dan 10 jaren actief in de Verenigde Staten, waar hij aan het hoofd stond van orkestprogramma’s aan een aantal prestigieuze universiteiten in New York, en waar hij eveneens artistiek directeur van Gemini Youth Orchestras was.

David Ramael behaalde diploma’s in orkestdirectie en musicologie, en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, de Université Libre de Bruxelles, Universität Wien en de University of Minnesota.

Als dirigent staat David Ramael bekend om zijn oprechte muzikaliteit, en de originaliteit waarmee hij een duidelijke artistieke visie combineert met een sterke sociale inslag. Hij is regelmatig te gast in alle belangrijke concertzalen in België, zoals BOZAR, Concertgebouw Brugge, De Bijloke in Gent en deSingel in Antwerpen.

Wordt verwacht

  • Samenwerking met ‘Orchestre Philharmonique Royal de Liège’ - Concerts pédagogique "musique et émotion” (22-23 en 24 februari 2017). Lees meer
  • Concert introducties
  • BOZAR – De-Radicalize (april 2017)
  • Koningin Elisabethzaal Antwerpen - concert met Henry Kramer (Winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd Piano 2016) en Senne La Mela (trompet)
  • Concertgebouw Brugge - Strauss, Metamorfosen (maart 2018)
  • De Bijloke Gent - Trinity (april 2018)